dimarts, 11 de juny del 2013

Crónica V Jornades solidàries

Els Desperta Espurnes enguany han tornat a realitzar amb una elevada participació les V Jornades solidàries.

Aquest any com a novetat es va editar un doble Cd amb la col·laboració desinterasada de: Landry el rumbero, La Carbassa, Roger Canals, Jaume Barri, Jaume Ibars, Alba Marbà, Oriol Barri, Cesk Freixas, Damià Olivella, La Oveja sin pastor, Gino Diamantini, Mau Boada, Espurnes, Sherpah, Il Xef Malatesta, Txarango, Bonobos, The Sey Sisters, Big Band de Motbau. El Cd es va posar a la venda un mes abans de les jornades a comerços de Moià i Collsuspina i es va vendre també durant les jornades.

Un altre novetat d’aquest any eren els concerts solidaris. El dia 4 de maig a Collsuspina després de tot un dia amb tallers i espectacles de gran qualitat artística: Alle alle, Tunqueque i Matise conta contes, Barrombes, dansa jazz amb Leine i Deiryl i animació infantil amb Jaume Ibars, al local social van iniciar  els concerts: Oriol Barri, Cesk Freixas i un Gos Robant ens van regalar 4 hores de música per tots els públics. A Moià el dia va ser l’onze de maig, a l’igual que a Collsuspina una gran programació durant el dia, tallers de ceràmica, maquillatge de cara, malabars i actuacions de Kino Tupé, Txec Txubec i finalitzant amb un estelar Jaume Barri que va fer ballar a petits i grans vàrem passar als concerts solidaris a les Faixes amb Bobobos i Antonio el Remendao i la seva banda.

Volem agraïr en primer lloc a tots els artístes i col·laboradors la seva empenta i aportació desinterasada per fer possible un dia tant gran i ple de llum que té com objectiu sensibilitzar a tothom de les diferents dificultats que existeixen lluny de les nostres fronteres al temps que recaptem diners amb rifes, venda de pastissos, malabars, samarretes i cd’s per a col·laborar en dos dels projectes de les dues entitats que estem agermanats.

En segon lloc agrair també a tota aquella gent que va venir, tan a Moià com a Collsuspina, sense vosaltres res d’això tindria sentit, gràcies per voler compartir tans somriures i tantes ganes de passar-ho bé en aquests dos dies.

Enguany s’han recaptat 2242€. D’aquests diners, 1019 € s’han emprat pel lloguer d’equips de so pels concerts, cartells i difussió, 40 apats pels artistes i col·laboradors tant a Collsuspina com a Moià, i l’edició del CD. Per tant resten 1223 € nets per enviar a les dues entitats a parts iguals, cal afegir que l’associació ha aportat a fons perdut 400 € per fer samarretes, comprar les begudes dels concerts i la compra de malabars que es venien durant les jornades, a més s’han realitzat 20 pastisssos per a posar a la venda.

Aquest any durant el Cafè Solidari a Collsuspina van assistir tres membres de l’escola Lliure l’Albada d’arbucies i a Moià en Carles Requena gerent de pallassos sense fronteres, vam prendre café de comerç just mentre escoltavem als convidats per generar un debat molt interessant al finalitzar.

La recaptació encara no s’ha tancat, ens resten 100 cd,s que si es venen aportaran 1000 € més als 1223 € nets que ja disposem. El diumenge 16 de Juny els Desperta Espurnes serem a la plaça major de Moià amb una paradeta venent els Cd,s que ens resten, si encara no el tens no t’ho perdis, t’esperem.

Volem afegir que els diners arribaran integrament al seu destí sense cap mena d’intermediaris.


Si vols més informació de les entitats amb les que estem agermanats:


Si vols més informació de les jornades:



SEGUIREM INFORMANT!!!