dijous, 5 de juny del 2014

Manifest de les VI.Jornades Solidàries


Collsuspina 17 de maig
Moià 24 de maigPer a nosaltres és un plaer seguir un any més amb aquesta activitat que vincula i vehicula tantes energies, somriures i lloables propòsits de transformació i canvi actiu.

Nicaragua, Colòmbia i Catalunya, un triangle en la vida dels Desperta Espurnes difícil de desfer, un triangle ple de força, aprenentatges i experiències.

Nicaragua, l’entitat Inhijambia ens ensenya que els infants ho mereixen tot, ells en regalen el seu somriure i innocència incondicionalment i el nostre món, moltes vegades, els hi ensenya la pitjor cara, la que ningú vol veure però sense excepció es mostra cada dia.
Inhijambia lluita contra això i molt més, aturem l’explotació laboral infantil, aturem l’explotació sexual infantil, aturem el maltracte i encenem el motor de l’amor.

Inhijambia: Mujer luchadora, seguirem lluitant plegats en una transformació activa i constant, ens inspireu per seguir endavant i per seguir treballant amb els nostres infants sensibilitzant-los i mostrant-los la realitat d’aquest món i la possibilitat que tenim per no restar quiets.

Colòmbia, l’entitat Laudes Infantis ens ensenya que la pobresa és molt digne de portar, a partir del “trueque” sou capaços de generar sinergies que poden acabar amb moltes ferides d’aquest món que resten sagnant durant anys. Jo et dono, tu em dónes, principi vital de l’entitat. Aturem les diferències socials, aturem la cara miserable de la pobresa, dignifiquem a la persona.

Laudes Infantis: El despertar del niño, ens mostra cada dia que les comunitats i el treball comunitari és capaç de transformar la societat més castigada, no hi han destins marcats, nosaltres marquem el nostre present i el nostre futur. Ens inspireu per seguir creient el que tot és possible, que els somnis poden fer-se realitat i que a partir del “trueque” la societat es pot dignificar i humanitzar.

Gràcies a tota la gent que formeu les dues entitats a Colòmbia i Nicaragua, gràcies a totes i tots els artistes i conferenciants que ens heu acompanyat durant les jornades donant sentit a tot el que us expliquem, gràcies a tots els assistents, ja que sense la vostra presencia les jornades solidàries no tindrien tanta llum.

Xavi