dimarts, 3 d’abril del 2012

IV JORNADES SOLIDÀRIES

Un any mes els Desperta Espurnes hem celebrat les Jornades solidàries, aquestes ja són les quartes .

En primer lloc agraïm la col·laboració de tots aquells artistes que van voler col·laborar desinteressadament amb els seus espectacles, val a dir que aquest any vam tenir la sort de comptar amb una gran programació molt variada.

En segon lloc agrair també a tota aquella gent que va venir, tan a Moià com a Collsuspina, sense vosaltres res d’això tindria sentit, gràcies per voler compartir tans somriures i tantes ganes de passar-ho bé en aquests dos dies.

Enguany S’han recaptat 1223€ dels quals 1120 es repartiran a parts iguals entre les dues entitats de Llatinoamèrica (560 per cap) i els 103€ restants han estat emprats per cobrir les despeses d’alimentació de tots els artistes i col·laboradors: un bon plat de pasta per a 30 persones el dissabte i dues paelles per a 60 persones el diumenge.

L’associació Artística Desperta Espurnes va aportar un total de 270€ pel desenvolupament de les Jornades:

100€ compra de malabars.

100€ compra de material per realitzar les crêpes.

70€ difusió.

24 pastissos, realitzats pels col·laboradors.

Vam tenir la gran sort de comptar amb les col·laboracions de: Valldaura Circ,Núria Cruz, La Carbassa, La Rateta que escombrava l’escaleta, Tunqueque i Calèndula, Liant la Troca,Oriol Canals,Ploramikes i Char-lee amb els seus números de malabars,circ,clown,contes,animació infantil, música i dansa integrada.

Durant el dia també es van realitzar tallers de maquillatge de cara,pintura mural,decoració de la plaça, ceràmica amb torn, malabars... i dues rifes diàries d’un lot Desperta Espurnes.

Aquest any el Cafè Solidari, on vam projectar el Vídeo de l’entitat Inhijambia de Nicaragua, va crear gran debat entre els assistents.

A Collsuspina, per tancar les Jornades es va organitzar una Jamm Session que va ser molt ben rebuda, grans músics es van anar unint amb ganes de fer un bon comiat al ritme de tambors,guitarres,melòdiques,veus de mil colors i rialles.

*Inhijambia, entitat de Nicaragua. L’objectiu principal d’aquesta entitat és allotjar i formar a les nenes de Managua en situació d’alt risc social perquè tinguin una clara oportunitat de poder sortir endavant. La seva intervenció es basa en un treball en tres fases diferenciades, des de que són rescatades del carrer fins al moment d’assolir la seva autonomia.

La nostra col·laboració es concreta en la possibilitat de desenvolupar alguns dels tallers que es fan amb les nenes i d’altres activitats lúdiques.

http://inhijambia.org/

*Fundació Laudes Infàntis. Entitat colombiana.La fundació Laudes Infantis és una organització sense finalitat de lucre dedicada al desenvolupament comunitari. Treballen directament amb famílies desplaçades pel perllongat conflicte intern que té lloc a les àrees rurals del país, i estan ubicades en diferents comunitats de l’extraradi de Bogotà.

L’objectiu principal dels Desperta Espurnes és donar suport a la vessant formativa, concretament en arts escèniques que la Fundació Laudes duu a terme amb grups d’adolescents i joves dels barris on intervé.

http://www.laudesinfantis.org/