dilluns, 29 d’octubre del 2012

MAS ESPINOI, UN ESPAI ÒPTIM PEL CANVI PERSONAL


Re-iniciem l'activitat!

En un entorn molt bonic prop del petit poble de Collsuspina hi ha un modest espai que acull periòdicament nens/es i joves. És un espai de i per a cadascun d'ells que acompanyats pel Xavi i el Dídac dediquen estones de la seva vida a descobrir i descobrir-se, a compartir, aprendre i construir noves realitats, nous paradigmes des d'on afrontar entrebancs i dificultats que els presenta la vida en el seu dia a dia. Les famílies tenen un paper clau en el procés doncs sense la seva implicació, sense el seu treball, el procés de canvi resulta més lent, s'entrebanca i és condicionat.

El treball que realitzem principalment és d'acompanyament. Defugint la intervenció pròpiament psicològica i educativa exercim de mediadors entre les diferents realitats dels joves i infants com de les seves famílies per tal de possibilitar noves formes per afrontar la realitat construint així nous paradigmes possibilitadors.

A partir de diferents dinàmiques, entrevistes familiars, el cavall i tècniques adreçades a facilitar el canvi personal, fem una intervenció on l'infant/jove i la seva família és protagonista i responsable del conjunt del treball realitzat.

Cal remarcar també aquí que centrem i prioritzem les nostre intervencions amb totes aquelles persones, famílies i col·lectius amb més dificultats per accedir a recursos de suport i que moltes vegades tenen més dificultats econòmiques... Nosaltres sempre intentem posar totes les facilitats, però no sempre hem pogut garantir o atendre a tothom. Hem rebut subvencions i ajudes de la Diputació i dels ajuntaments de la zona però sempre han estat insuficients per cobrir les despeses. Seguim treballant i somniant. Estem oberts a intercanvis, a desenvolupar un sistema per facilitar donacions de particulars, apretant-nos els cinturó i a seguir cercant recursos públics perquè tots aquells que sentint que l'Espinoi és un espai òptim pel canvi personal en puguin gaudir!